Transaktion

Framfastgruppen förvärvar portfölj bestående av 10 fastigheter om totalt 50 000 m²

Angermann har varit säljrådgivare till Mellansvenska Tecnolift som säljer en fastighetsportfölj i Borlänge till Framfastgruppen.

Fastighetsportföljen består av ett väl koncentrerat bestånd om 10 fastigheter inom segmenten; lager, lätt industri, handel och kontor i huvudsak belägna i industriområdet Södra Backa strategiskt beläget i centrala Borlänge.

Total uthyrbar area är cirka 50 000 m2 som har succesivt skapats genom förvärv och nybyggnationer under ett flertal år med en väldiversifierad hyresgästmix och stabila hyror som har en betydande utvecklingspotential.

”Vi är väldigt glada över att ha fått Peter och Mellansvenska Tecnolifts förtroende att kunna förvärva den här portföljen. Det är ett avstamp för vår verksamhet och vi ser fram emot att utveckla beståndet ihop med hyresgästerna.” säger Sebastian Stehlin, Framfastgruppen.

”Angermann har bistått med gedigen rådgivning under hela processens alla faser. Det känns mycket bra att lämna över stafettpinnen till Framfastgruppen som jag har stort förtroende för och som jag är övertygad om kommer att på ett utmärkt sätt ta hand om alla hyresgäster och fastigheter” säger Peter Hallblom, Mellansvenska Tecnolift.

Det är mycket glädjande för oss på Angermann att för det första få möjligheten från Mellansvenska Tecnolift och för det andra förvalta vårt mandat och genomföra transaktionen i rådande marknad. Vi ser att fastigheter med en bra hyresgästmix, stabila kassaflöden som kan skapa mervärden åt ägarna genom en strukturerad och initierad förvaltning är en produkt som röner fortsatt bra intresse i fastighetssverige” säger Pär Johansson, Partner på Angermann.

Förutom Angermann så var Foyen legal rådgivare och Svalner skatterådgivare till säljaren och Kane Advokater legal rådgivare åt köparen.

 

 

Fakta

Uppdrag: Försäljningsrådgivning
År: 2023
Typ: Lätt industri, lager och handel
Ort: Borlänge
Säljare: Mellansvenska Tecnolift
Köpare: Framfastgruppen

Intresserad av att veta mer?

Kontakta Pär Johansson,
Partner
+46 706 55 45 34
par@angermann.se

Dela detta vidare