transaktion

Scandinavian Property Group avyttrar stort bostadsprojekt i Strömstad till Vatne Property

Angermann har varit rådgivare åt Scandinavian Property Group (SPG) som har tecknat avtal om försäljning avseende 256 lägenheter centralt i Strömstad kommun, till Vatne Property för cirka 535 miljoner. Projektet är beläget i nära anslutning till Strömstad centrum.

Bostäderna färdigställs successivt och det sista kvarteret kommer att vara klart för inflytt hösten 2023. Byggnationen är pågående med Betonmast som totalentreprenör.

”SPG förvärvade projektet i Strömstad under hösten 2018 då detaljplaneprocessen var pågående och har sedan dess arbetat intensivt med att säkerställa ett genomförande av projektet som består av 256 hyresrätter. Då projektet är byggstartat var det naturligt att nu även hitta en långsiktig ägare för hyresrätterna,” säger Carl Zetterqvist, VD för SPG i Sverige.

”Vi är glada att kunna genomföra vår andra affär tillsammans med SPG och ytterligare ett förvärv av hyresrätter i Sverige. Vi vill tacka SPG och våra rådgivare för ett gott samarbete i affären och ser fram emot att göra ytterligare förvärv av hyresrätter i den svenska marknaden under 2022,” säger Einar Futsæther, Head of Investments på Vatne Property.

”Vi på Angermann tackar för det fina förtroendet att bistå SPG i samband med försäljningen av detta unika projekt till Vatne.
Vi tycker att det har varit spännande att jobba med Vatne som nu är en etablerad norsk investerare på den svenska marknaden,” säger Pär Johansson, Partner på Angermann.

 

Angermann och Advokatfirman Schjødt har varit säljarens rådgivare. Wigge & Partners har varit köparens rådgivare.

Fakta

Uppdrag: Försäljningsrådgivning
År: 2021
Typ: Hyresrätter
Ort: Strömstad
Säljare: Scandinavian Property Group
Köpare: Vatne Property
Pris: cirka 535
Lägenheter: 256

Intresserad av att veta mer?

Kontakta Pär Johansson,
Partner
+46 706 55 45 34
par@angermann.se

Dela detta vidare