Transaktion

Venturi Fastigheter förvärvar logistikfastighet om ca 24 000 m² i Malmö

Angermann har varit säljrådgivare då Venturi Fastigheter har ingått avtal om att förvärva Olleboterminalen i Malmö.

Fastighetens unika läge längs med E20 vid sista påfarten innan Öresundsbron utgör ett av de bästa logistiklägena i hela Sverige. Fastigheten har idag en logistikbyggnad om ca 24 000 m² och tomtarean är 77 600 m². Bland hyresgästerna finns Tullverket, Malmö Opera och Weber Saint-Gobain. Venturi Fastigheter med ägande kopplat till Stena-familjen har för avsikt att genom planläggning utveckla fastigheten till ett nytt logistikområde med ytterligare byggnader för logistik och kontor. Bolaget utvecklar, äger och förvaltar flertalet fastigheter i södra och västra Sverige och driver just nu en rad projekt inom kontor, handel och logistik.

”Vi är oerhört glada för förtroendet att få ta över denna fantastiska logistikfastighet i Malmö. Här kan vi nu skapa förutsättningar för framtidens behov inom citynära logistik i Öresundsregionen. Det strategiska läget längs med E20 och närheten till Köpenhamn ger oss en unik möjlighet att driva och utveckla detta projekt till sin fulla potential. Vi ser fram emot att skapa ännu större värde och möta de växande behoven inom logistiksektorn.” – Erik Fischer, Venturi Fastigheter.

Fastigheten har varit familjeägd sedan 40-talet. Olleboterminalen är ett välkänt landmärke i Malmö, under åren har många lokala invånare arbetat på päronodlingen som låg på platsen innan landförbindelsen till Öresundsbron drogs fram genom området på 90-talet.

”Vi är mycket glada över att Venturi Fastigheter har tagit över vår fastighet med dess rika historia. Att se denna fastighet hamna i händerna på ett företag med sådan expertis som Venturi ger oss förtroende för att fastigheten kommer att fortsätta utvecklas på ett positivt sätt. Vi är övertygade om att Venturi kommer att förvalta fastighetens unika karaktär och samtidigt vidareutveckla dess potential för framtida generationer.” – Ollebo Invest.

Förutom Angermann så var AG Advokat legal rådgivare till säljaren och Advokatfirman Allié legal rådgivare åt köparen.

Fakta

Uppdrag: Försäljningsrådgivning
År: 2023
Typ: Logistik
Ort: Malmö
Köpare: Venturi Fastigheter
Byggnadsarea: ca 24 000 m²
Tomtareal: 77 600 m²

Intresserad av att veta mer?

Kontakta Claes Virgin,
Managing Partner
+46 709 78 99 77
claes@angermann.se

Dela detta vidare