transaktion

ProNordic säljer nytt vård- och omsorgsboende på Söder i Gävle till Nordiska Vårdhem

Byggnaden omfattar totalt en yta om 8 300 m2 BTA och är en Miljöcertifierad byggnad i sex våningar och p-garage som färdigställdes under april 2020. Attendo Sverige AB är vårdoperatör och har tecknat ett 15-årigt hyresavtal.

”Vi är glada över att vi tillsammans med Northern Horizon har genomfört denna affär, de kommer in som en trygg och långsiktig förvaltare av detta hållbara vårdboende och det är en naturlig del i utveckling av våra kvarter längs med Muréngatan. Förhoppningen är att boendet blir lika mycket uppskattat, av de boende och personalen, som det vi byggde till Humana i ett tidigare kvarter. Avsikten är att de boende kommer få en god en hälsa och livskvalitet här på äldre dar”, säger Fredrik Söderberg och Jonas Andersson, ProNordic.

”Vi ser fram emot att förvalta detta mycket attraktiva vårdboende och att vara med och bidra till att skapa goda livsmiljöer för äldre i Gävle. Söder är ett spännande område i centrala Gävle som nu fortsätter utvecklas. Vi är glada över att genomföra vår första transaktion med ProNordic och vi ser fram emot ett gott samarbete med Attendo i ytterligare en fastighet”, säger Jonas Nolin, Northern Horizon.

Angermann har varit säljarens finansiella rådgivare och Lindahls deras juridiska rådgivare. Mannheimer Swartling har varit köparens juridiska rådgivare och WSP deras teknikrådgivare.

Totalentreprenör för projektet har varit UPB Upplands Projektbygg AB.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jonas Andersson, Pronordic 070 – 835 11 05
Fredrik Söderberg, Pronordic 070 – 695 06 70
Jonas Nolin, Northern Horizon 076 – 140 35 65

 

Fakta

Uppdrag: Försäljning
Affärsstruktur: Forward sale
Typ: Vårdboende
Ort: Gävle
Säljare: Pronordic
Köpare: Nordiska Vårdhem
Hyresgäst: Attendo
Entreprenör: UPB Upplands Projektbygg AB
Byggnadsarea: 8 136 kvm
Tomtareal: 1 781 kvm
Lägenheter: 102

Intresserad av att veta mer?

Kontakta Claes Virgin,
Managing Partner
+46 709 78 99 77
claes@angermann.se

Dela detta vidare