Transaktion

Venturi Fastigheter avyttrar logistikmark i Södra Stigamo

Angermann har agerat säljrådgivare när Venturi Fastigheter avyttrar mark för logistik i Södra Stigamo till CapMan Real Estate.

Fastigheten är belägen i LogPoint South, ett av de mest expansiva logistiknaven i Sverige, med ett utmärkt skyltläge i direkt anslutning till väg E4. Fastigheten omfattar cirka 340 000 kvadratmeter mark, som kan utvecklas till 200 000 kvadratmeter logistik.

Köparen är CapMan Real Estate som gör sin premiärinvestering inom logistikutveckling i Sverige. Investeringen görs i ett joint venture tillsammans med logistikutvecklingsoperatören Nordsten Development.

”Fastighetens storlek, som varit unik för området, kommer fullt utbyggd att ge ytterligare arbetstillfällen i en redan starkt expansiv kommun. I en logistikmarknad med ökad konkurrens, och för att kunna ge verksamheterna som ska hyra rätt förutsättningar, väljer vi att överlåta fastigheten till en part som kan realisera nybyggnationen snabbare. Det innebär också att det fortare blir fler företag i området, vilket stärker områdets position som logistiknav.” – Erik Fischer, Venturi Fastigheter.

”Vi är mycket glada över att ha bistått Venturi Fastigheter i denna affär. Vi ser ett fortsatt starkt intresse för logistikmark med attraktiva volymer i strategiska lägen.” – Claes Virgin, Managing Partner på Angermann.

Jönköpingsregionen rankas som den tredje bästa logistikhubben i Sverige enligt branschtidningen Intelligent Logistik. Jönköping ligger mitt i ”Logistiktriangeln”, som förbinder huvudstäderna i Skandinavien och ger tillgång till 80% av Skandinaviens befolkning inom 24 timmar.

Utöver Angermann har Advokatfirman Allié varit legal rådgivare till säljaren.

Fakta

Uppdrag: Försäljningsrådgivning
År: 2023
Typ: Logistikmark
Fastighet: Tokarp 3:7
Ort: Jönköping/Vaggeryd
Säljare: Venturi Fastigheter
Köpare: CapMan Real Estate
Tomtareal: 340 000 m²

Intresserad av att veta mer?

Kontakta Claes Virgin,
Managing Partner
+46 709 78 99 77
claes@angermann.se

Dela detta vidare