Vi är Angermann

Lär känna Amelia Modée, Analyst på Angermann

Amelia arbetade tidigare på Fastighetsägarna Service samt på Vasakronan med fastighetsförvaltning respektive teknik och utveckling. I oktober 2021 började Amelia på Angermann, parallellt som hon studerade masterprogrammet inom fastigheter och byggande på KTH med inriktning mot fastighetsekonomi. Hur fick Amelia upp ögonen för fastighetsbranschen från första början och hur ser hon på marknaden framöver?

 

Vad är din roll på Angermann?

Jag arbetar som Analyst på Angermann vilket innebär att mina dagliga arbetsuppgifter består av att genomföra olika marknads-, finansiella och strategiska analyser och kartläggningsarbeten, presentationsmaterial samt delta i kundmöten tillsammans med mina kollegor.

 

Vad har du för bakgrund och hur gynnar den dig i din roll/på företaget?

Jag har en rätt blandad bakgrund med en högskoleingenjörsexamen inom byggteknik, ett år av kurser inom företagsekonomi och en masterexamen inom fastighetsekonomi. Min bakgrund har gett mig både en ekonomisk och teknisk bredd vilket jag tror ger mig en bra uppfattning om fastigheten i sin helhet.

 

Hur och när utvecklade du intresse för just fastighetsbranschen?

Jag har länge varit intresserad av byggnader och arkitektur. Efter gymnasiet ville jag studera vidare till ingenjör och då kändes något inom samhällsbyggnad som det självklara valet. Intresset för fastighetsbranschen kom senare under utbildningen och därför valde jag att läsa ekonomikurser efter min kandidat, främst för att få behörighet till min master, men även för att bredda mina kunskaper inom området.

 

Vad skulle du säga är unikt för Angermann? Vad är det bästa med företaget?

Det bästa med att vara en del av Angermann är att få arbeta i en mindre organisation vilket gör att man snabbt får en inblick i hela verksamheten. Man får även möjligheten att arbeta nära sina mer seniora kollegor vilket jag ser som en stor fördel som junior i branschen, då det finns massor av kunskap att tillgå och som man exponeras ständigt för.

 

Hur ser du på marknaden nu och framöver?

Jag blev anställd i oktober 2021 och mycket har hänt sedan dess, minst sagt. Transaktionsmarknaden har gått från att vara all time high till en mer trögrörlig marknad. Det är såklart utmanade och det ställer ju krav på att man som rådgivare är påhittig och kommer på mer kreativa lösningar än tidigare för att hitta affärsmöjligheter och genomföra dem. Jag tror vi är på väg mot ett nytt jämviktsläge prismässigt på marknaden, men att det kommer ta ett tag för säljare och köpare att mötas på den nya nivån.

 

Har du några råd att ge till den som också vill in i fastighetsbranschen?

Våga sök, det gäller både utbildning och en jobbansökan. Om du är student som jag själv var nyligen skulle jag tipsa om att delta i alla möjliga typer av event som anordnas av ditt lärosäte tillsammans med olika företag. Detta för att få en uppfattning om vad du tycker verkar roligt, vilka företag du kan tänkas arbeta för och för att bredda ditt kontaktnät. Mitt bästa tips är dock att arbeta vid sidan av studierna. Det kommer ge dig värdefull erfarenhet samtidigt som du får en bra inblick i vad du tycker är intressant inom branschen.

Intresserad av att veta mer?

Kontakta Amelia Modée,
Analyst
+46 702 86 77 03
amelia@angermann.se

Dela detta vidare