Vi är Angermann

Lär känna Johan Odhnoff, Director på Angermann

Johan är Angermanns senaste rekrytering och har nästan 15 års erfarenhet av fastighetsutveckling och inledde sin karriär som Luma i Kinnevik samt inom Kinnevik-koncernen innan han bytte till fastighetsbranschen. Hur gynnar hans bakgrund honom i tjänsten som Director på Angermann och hur har branschen förändrats sedan han kom in i den?

Berätta om din tjänst på Angermann!
Rollen som Director innebär att skapa och bygga relationer med kunder, att ha ett helhetsansvar för leveransen av våra tjänster och se till att kunden får ett bättre resultat än förväntat!

Vad är det bästa med att jobba på Angermann?
Det är ett litet team med väldigt mycket kunskap och erfarenhet, och det beror på en hög andel seniora medarbetare jämfört med många andra bolag. Jag vill alltid jobba med de bästa och Angermann är bland de bästa i branschen på att få maximalt betalt för en fastighet eller en fastighetsportfölj. Och det jag uppskattar i det är att det finns så mycket att lära av sina kollegor!

Vilka är de största utmaningarna med ditt jobb?
Just nu är det pandemin och restriktionerna kopplade till den. Affärerna går fortsatt bra men det är något svårare att bygga relationer med kunder när man inte kan träffas fysiskt.

Hur gynnar din bakgrund dig i din nuvarande tjänst?
Jag har en bred bakgrund där jag både jobbat med förvaltning, byggnation och många år med fastighetsutveckling. Det gör att jag både förstår kunderna väl, eftersom jag under många år jobbat med exakt de frågeställningar som de jobbar med dagligen. Och jag kan ge råd baserat på min erfarenhet av liknande projekt. Samt att jag kan se vilka värden man skulle kunna skapa genom att utveckla en fastighet.

Vad kan du ge för karriärråd till de som vill in i fastighetsbranschen?
Tre saker; nummer ett är att utbilda sig och fortsätta lära sig hela tiden. Gärna utanför det man jobbar med just nu, all kunskap ger fördelar och möjligheter. Den andra saken är att många nya i branschen söker sig till de stora företagen, vilket förstås har sina fördelar, och det var så jag började. Men som oerfaren kan man nog lära sig mer i ett mindre och snabbväxande bolag där man får bredare ansvarsområden och en mer komplett kunskapsbas. Men den viktigaste saken tycker jag är att förstå hur en fastighet fungerar ekonomiskt och tekniskt. Att börja med att till exempel förvalta en fastighet eller ett bestånd, kan vara en mycket värdefull erfarenhet senare i karriären.

Hur ser du att branschen förändrats sedan du kom in i den?
Branschen har förändrats ett antal gånger sedan jag började jobba, främst vid kriserna 2007-08 och 2017-18. Genom åren har det även förändrats en hel del vilken typ av fastigheter alla söker, vilket förstås gör branschen mer spännande och dynamisk. Den största förändringen på de senaste 15 åren är nog ändå den stora förändringen av ränteläget, och den värdeutveckling de lägre räntorna har fört med sig.

Vad innebär Straight A all the way för dig?
Att alltid göra varje delmoment i ett projekt med största omsorg, det är enda sättet att garantera att slutresultatet blir över förväntan!

 

Intresserad av att veta mer?

Kontakta Johan Odhnoff,
Director
+46 760 52 09 99
johan@angermann.se

Dela detta vidare